Zakaj prodajati nepremičnino s pomočjo nepremičninskega posrednika?

Zakaj prodajati nepremičnino s pomočjo nepremičninskega posrednika?

Razlogov je veliko. Morate vedeti, da se prodaja nepremičnine skoraj nikoli ne zgodi čez noč. To je proces, ki zna trajati nekaj mesecev. Nepremičninski posredniki zelo dobro poznajo trg in vedo, kako lahko ta proces pohitrijo.
Posrednik bo vedno poskrbel za to, da se bo nepremičnina prodala in ne prodajala. Kaj to pomeni? Vedel bo, kako nepremičnino oglaševati, kje jo oglaševati in komu jo sploh ponuditi.

hiša Črnuče

Danes je zelo pomemben čas, ki ga imamo na žalost vsi premalo. Verjetno se je komu izmed vas že zgodilo, da so vas klicali potencialni kupci, ki so se izkazali za neresne. Ste morda prejemali klice, med tem, ko ste bili na delovnem mestu, čeprav ste v oglasu navedli, kdaj ste dosegljivi? Posrednik bo poskrbel, da se to ne bo nikoli več zgodilo. Prevzel bo vse klice in ker ve, da je za vas čas zelo pomemben, vam bo stranke »prefiltriral«, s tem pa na ogled nepremičnine pripeljal samo resne stranke.Poskrbel bo za organizacijo ogledov in le te tudi vodil. Vas bo zmotil le takrat, ko bo menil, da ima resnega kandidata za nakup nepremičnine.

 

Ker pozna trg kot punčico svojega očesa, bo vedel, kakšno ceno postaviti, prav tako pa se bo namesto vas pogajal zanjo. Ni vam potrebno jemat izhodov v službi, zmanjšati obseg časa, ki ga preživite s svojimi bližnjimi, prav tako pa vas ne rabi skrbeti, ali bodo stranke, ki so klicale, sploh prišle na ogled.

Ste morda vedeli, da se prodaja pohitri, če je nepremičnina sveže prepleskana in če je vrt urejen? In da je zelo pomembno, da stanovanje pripravite na fotografiranje? Odlična fotografija lahko izpostavi vse prednosti vaše nepremičnine.
Prednost pri najemu posrednika je tudi ta, da bo ostal z vami do konca. To pomeni, da bo poskrbel tudi za vso potrebno birokracijo, ki je potrebna ob prodaji nepremičnine. Sestavil in uredil bo kupoprodajno pogodbo, preveril bo pravno stanje nepremičnine, analizo zemljiškoknjižnega stanja ter pregled dokumentacije, ki izkazuje lastninsko pravico. Potencialni kupec bo nepremičnino kupil le v primeru, če je ta lastninsko nesporna.

 

birokracijaPripravil in oddal bo vso dokumentacijo na FURS. Pri prodaji nepremičnine je potrebno oddati dokumentacijo za plačilo davka na promet z nepremičninami in morebiti kapitalskega dobička.
Z vami bo tudi ob primopredaji nepremičnine. Tako bo zagotovil, da je prodaja uspešna, nesporna in da se vam res ni potrebno ničesar bati.

Verjetno se vam zdi, da je cena nepremičninskega posrednika nekaj, česar niste pripravljeni plačati, ker lahko vse naredite sami. Načeloma je to res. Kaj pa v primeru, da se nekje na poti zaplete, vi pa nimate časa in znanja, da bi situacijo rešili?

 

Naredite si uslugo in prepustite dokumentacijo, stranke in prodajo posrednikom. Vedo kaj delajo in poskrbeli bodo, da se bo prodaja izvršila korektno in brez zapletov.
Avtor: Zarja B. Mavec