Kako prepoznati dobrega nepremičninskega posrednika?

Kako prepoznati dobrega nepremičninskega posrednika?

Na nek način je lahko danes čisto vsak izmed nas posrednik. Ob nakupu ali prodaji nepremičnine, bomo seveda dejstvo, da to počnemo, najprej povedali svojim bližnjim – sorodnikom, prijateljem, sodelavcem. Ti bodo potem vašo situacijo posredovali naprej. Seveda se bo glas o tem, da kupujete/prodajate nepremičnino hitro razširil. Ampak ali je res lahko vsak posrednik dober posrednik?
Trenutno je na trgu veliko agencij in samostojnih posrednikov na katere se lahko obrnete po pomoč. Toplo vam priporočam, da jo poiščete, ker vam lahko posrednik prihrani veliko časa in živcev. Ampak kako izbrati res dobrega?

Najprej vas bo želel spoznati. Povprašal vas bo, česa si želite, kako želite nakup oz. prodajo izpeljati, kakšen je vaš budget in kaj ob vsem tem pričakujete. Ko bo imel vse odgovore, vam bo svetoval po svojih najboljših zmožnostih. Prilagodil se bo vašim željam in vas obveščal o novostih preko emaila, telefona ali pa se z vami dobil na sestanku.

Iskanje nepremičnine bo prilagodil vašim potrebam in zmožnostim – vašemu načinu življenju, pogledal bo razdaljo do službe, koliko prostora dejansko potrebujete in temu primerno začel iskanje za vas primerne nepremičnine. V primeru da ste prodajalec, bo na oglede pripeljal le resne potencialne kupce, kar pomeni, da vam nikoli ne bo kradel dragocenega časa.

IMG_2433

Dober posrednik bo zmeraj poznal razmere na trgu. Vedel bo kakšne so realne cene prodaje in nakupa, kar posledično pomeni, da vas bo ob vaših željah zmeraj postavil na realna tla. Nikoli vam ne bo obljubil bogastva ob prodaji, ker se bo zavedal kako je trenutno stanje na trgu in koliko lahko za dotično nepremičnino iztrži.

Razmišljal bo »out of the box«. Nikoli se ne bo osredotočil samo na želje, ki ste jih izrazili, ampak bo iz vseh pridobljenih informacij sestavil kriterije po katerih bo iskal nepremičnino, za katero bo menil, da vam odgovarja. Ko jo bo našel, vas bo peljal na ogled, kjer vam bo razložil vse o sami nepremičnini (leto gradnje, kdo je do sedaj bival v njej, kakšni so stroški vzdrževanja,…), zakaj meni, da je npr. prav to dvosobno stanovanje za Bežigradom bolj primerno za vas kot pa 3 nadstropna hiša, prav tako pa bo poskrbel za to, da bodo nepremičnine, ki vam jih bo predstavil brezhibne.

Vedno bo preveril vso dokumentacijo nepremičnine, kar je izredno pomembno, saj mora le ta imeti urejene vpise v zemljiško knjigo in urejeno lastništvo. Za vas bo preveril, ali ima nepremičnina nase vezano hipoteko in vas o tem tudi obvestil. V primeru, da kupujete hišo, bo preveril namembnost zemljišča, ali je parcela, na kateri hiša stoji zazidljiva, ali ima morda drugačno namembnost.

Od dobrem posredniku ne boste imeli nobenih skrbi, ker bo vse uredil namesto vas. Stranke bo vodil na ogled, za vas bo prevzel vse klice, z vami bo ob podpisu pogodbe, za katero bo preveril, če je pravilno napisana in obsega dejansko stanje nepremičnine. Dejstvo je, da dober posrednik točno ve, kaj počne, je efektiven, hiter in svoje delo opravi korektno.

small stack documents

Nikoli vas ne bo prepričeval v nakup dražje nepremičnine, le zato, ker bi ob tem tudi sam več zaslužil. Dobri posredniki zmeraj delajo za zadovoljstvo stranke in ne za lastne potrebe. Ker so zaupanja vredni, lahko do samega ogleda nepremičnine oz. končnega podpisa pogodbe  pozabite, da se s tem ukvarjate.Če gre za res dobrega posrednika, vam bo brez strahu posredoval kontakt od prejšnjih strank. To pomeni, da nima slabe vesti in ve, da so bile stranke v preteklosti z njim zadovoljne in bi ga z veseljem priporočile vsakomur, tudi vam.

 

Prepoznate ga predvsem po tem, da načeloma sploh ne veste, da ga imate. V stiku z vami bo samo takrat, ko bo za vas imel resnega kupca vaše nepremičnine oz. nepremičnino za katero resnično meni, da bi vam in vašemu načinu odgovarjala. Z vami bo od začetka iskanja, pa vse do podpisa pogodbe in predaje ključev.